Fietsen

Ontdek Nieuwkoop en omgeving op de fiets! Op het TIP Nieuwkoop kantoor zijn diverse fietsroutes en goed kaartmateriaal te koop. U kunt er zelfs fietsen huren; zowel 'gewone', stoere cruisers, als e-bikes. Wel even van tevoren reserveren!

                                  
Huur een hippe Rabocruiser, een 'gewone' fiets, of zo'n comfortabele e-bike!

Overige fietsverhuur adressen

Bike Totaal Borst Nieuwkoop, Nieuwveenseweg 21, 2421 LA Nieuwkoop, telefoon 0172-572983.
Verhuur, onderhoud en verkoop van nieuwe fietsen. http://www.tweewielersborst.nl/

Bewegwijzerde ANWB fietsroutes in de omgeving

7-hovenroute (32 km)
‘Zeven landschappenroute’ was ook een goede naam geweest voor deze route. Of: ‘De zeven levens van het Hollandse landschap’. Een staalkaart aan gebiedstypen trekt voorbij: plassen, droogmakerijen, veenweiden, rivieroevers, kassen en akkers. Allemaal het product van menselijk handelen. Moerassen werden drooggelegd. Moeizaam gewonnen land veranderde door veenwinning in water om later toch weer te worden drooggelegd, zoals de grote Polder Zevenhoven. Startpunt: TIP Nieuwkoop, Noordenseweg 23a, 2421 XW Nieuwkoop. 

Jaagpadroute (40 km)
Jaagpaarden trokken de trekschuit voort over het jaagpad langs kana­len. De fietsroute volgt het jaagpad langs het Amstel-Drechtkanaal, een schakel in de vaarweg van Amster­dam naar de steden in midden- Holland. Hoogtepunten op de route zijn het riviertje De Meije en de Nieuwkoopse Plassen, een waarde­vol natuurgebied. Alle historische stadia van de ontwikkeling van het Groene Hart zijn hier nog terug te vinden: nat broekbos, veenmoeras, rietland, drassige veenweiden, veenplassen én droogmakerijen. Startpunt: Parkeerplaats Reghthuysplein te Nieuwkoop.

Coperoute (42 km)
Deze route voert u langs De Zegerplas, de enige nog werkende Molenviergang in Aarlanderveen, de Nieuwkoopse Plassen en het Bedelaarsbos tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn. Startpunt: NS Station Alphen aan den Rijn.

Refresh Media